sábado, 5 de noviembre de 2016

Un sacabutx a la Llotja de València - Un sacabuche en Valencia - One sackbut in Valencia

La Llotja de la Seda o de Mercaders és un edifici civil d'estil gòtic valencià tardà, situat al centre històric de la ciutat de València.  Construïda entre el 1482 i el 1548, simbolitza la puixança i riquesa del segle d'or valencià (s. XV).  Font: Viquipèdia
Al interior d'aquesta trobem una sala principal plena de columnes,  és la Sala de Contractació que es comunica amb el Pati dels Tarongers a través de la gran Porta Ponentina que està adornada al seu voltant per escultures fantàstiques. 
La Lonja de la Seda es un edificio civil de estilo gótico valenciano tardío, situado en el centro histórico de la ciudad de Valencia. Construido entre 1482 y 1548, simboliza la fortaleza y riqueza de la Edad de Oro Valenciana (s. XV) fuente: Wiquipedia
Dentro de éste, hay un vestíbulo lleno de columnas, es la Sala de Contratación que se comunica con el Patio de los Naranjos a través de la gran puerta occidental que está adornada de esculturas fantásticas en su marco.
The Llotja de la Seda (Valencian pronunciation: [ˈʎɔdʒa ðe la ˈseða], English "Silk Market") is a civil building of late Valencian Gothic-style that is located in the historical center of the city of Valencia, Spain. It was built between 1482 and 1548, and it symbolizes the strength and richness of the Valencian Golden Age (s. XV). source: Wikipedia. Inside this building there is a lobby full of columns; this is the Contract Hall that communicates with the Courtyard of the Orange Trees through the western big door. This door shows sculptures about fantasy motifs in their frames. 
Si mirem la vora de la porta desde l'interior cap al pati, a la part dreta podrem trobar un sacabutx amb un detall molt precís de la seua vara externa.
Si miramos a la puerta desde el interior en el patio, a la derecha encontramos un sacabuche con un detalle muy preciso de su vara exterior. 
If we look over the door from the inside in the yard, on the right we find a sackbut with a very accurate detail of its outer slide.

No hay comentarios: